New Site Upgrade and Look Feedback Thread - VW Forum :: Volkswagen Forum
Vwforum Help Desk Got ideas on how to improve the site or having problems on the site? We'd like to hear about them.

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 (permalink) Old 05-27-2015, 11:44 AM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
New Site Upgrade and Look Feedback Thread

Hello Everyone,

We're proud to announce that the new site look and feel has been completed for VWForum.com! Our designers and software engineers have been hard at work on this for several months. It's designed to modernize the site, make it easier to use, and to make it more attractive to new members and guests that visit .

The forum software we use, vBulletin, by default is not designed to be friendly to the eyes or to look modern. We went down to the nuts and bolts of the forum software and templates, and have done a ground up approach. There are several things you will notice now that the new design is live.

1) The site should be significantly faster.

We have applied every modern technique to speed up page load and tested with all modern browsers. We want the forum to be extremely fast and easy to use.

2) The site will work much better in mobile and tablet views

We've started applying responsive design, and have designed and tested against android and iPhone devices, Android tablets, and iPads. If you are sitting at your desk or on your couch, or just on your phone, the site will work much better than it did before, and load fast. We are still working on improving the experience even further in the months to come, but we wanted to launch this as quickly as we could.

3) The homepage is bright, crisp and clean.

We wanted the first page users saw to look beautiful, so that when a new guest arrives and is debating whether to join VWForum.com, they see a beautiful doorway, and they walk right in.

4) Garages will be featured on the site

You can show off your V Dub, You can post pictures in your garage and share it with others. Make sure you post up some images to share with the community at the link below.

VW Forum :: Volkswagen Forum - Manage My Garage

5) Users will be able to register with Facebook, Twitter or Google+

6) The side bar can be hidden in your user options.

Click on my profile / user cp at the top right.

- click on edit your details on the left.
- Look for Show Sidebar on Forum Pages under Additional Information.
- Click disable and save.

7) Another new great feature is the @Mention user plugin. You can tag members by simply using the @ symbol.

Drag and Drop image uploader

We hope you enjoy it, and if you have any questions on the design, please let us know, feedback is appreciated.

If there are any issues you see. Post them up here and we will get them worked out.

Thanks,
-Your VWForum.com Team.

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 05-28-2015, 12:02 PM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
BUMP - heya all.

Please post any feedback here on the update or ask any questions.

Jeff

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 06-03-2015, 03:44 PM
Knows nothing about VWs
Points: 37,185, Level: 100 Points: 37,185, Level: 100 Points: 37,185, Level: 100
Activity: 75% Activity: 75% Activity: 75%
 
Pssst...passed you's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois
Posts: 6,954
Garage
"Post Quick Reply" at bottom of thread is not posting comments, only working if you click the "Reply" and "Submit reply" then enter the content.

Thanks,
Michael


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Pssst...passed you is offline  
 
post #4 of 16 (permalink) Old 06-03-2015, 05:32 PM
Member
Points: 870, Level: 15 Points: 870, Level: 15 Points: 870, Level: 15
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
airjordanGTI's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 45
I have noticed in my thread and some others posts have been removed backdated to 5/29...is this an issue refreshing the site on my end or is there some possibility it reverted back to that date? Also filled out my profile and garage and is showing that it is empty. other than that looks great!
airjordanGTI is offline  
post #5 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 09:26 AM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
Quote:
Originally Posted by airjordanGTI View Post
I have noticed in my thread and some others posts have been removed backdated to 5/29...is this an issue refreshing the site on my end or is there some possibility it reverted back to that date? Also filled out my profile and garage and is showing that it is empty. other than that looks great!
10-4, thanks for reporting.

Looking into this now.

Jeff

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 09:29 AM
Rusty MK2/MK3 Pimp
Points: 18,406, Level: 86 Points: 18,406, Level: 86 Points: 18,406, Level: 86
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Canada
Posts: 788
Garage
Quote:
Originally Posted by Pssst...passed you View Post
"Post Quick Reply" at bottom of thread is not posting comments, only working if you click the "Reply" and "Submit reply" then enter the content.

Thanks,
Michael
Which browser are you seeing this on and what happens when tou click on the quick reply post button? It seems to work fine on Chrome.

~Kay
Administrator is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 09:37 AM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
Testing Quick Reply.

Jeff

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 09:37 AM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
Quote:
Originally Posted by Pssst...passed you View Post
"Post Quick Reply" at bottom of thread is not posting comments, only working if you click the "Reply" and "Submit reply" then enter the content.

Thanks,
Michael
If you click "Quick Reply" under a message the text box will open up at the bottom.

Thanks,
Jeff

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 03:41 PM
Knows nothing about VWs
Points: 37,185, Level: 100 Points: 37,185, Level: 100 Points: 37,185, Level: 100
Activity: 75% Activity: 75% Activity: 75%
 
Pssst...passed you's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois
Posts: 6,954
Garage
Browser is IE 11, it does nothing. quick reply box is at the bottom of the page, yet when I click on the "post quick reply" button, next to "go advanced" nothing occurs. No response posted, no cycling, nothing. I can only post a response if I go the "reply" route on the left side of the screen.

here is a screen shot for reference:

VWFORUM by Michael Duff, on Flickr


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Pssst...passed you is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 04:26 PM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
Quote:
Originally Posted by airjordanGTI View Post
I have noticed in my thread and some others posts have been removed backdated to 5/29...is this an issue refreshing the site on my end or is there some possibility it reverted back to that date? Also filled out my profile and garage and is showing that it is empty. other than that looks great!
Any links that I can share with the team?

Jeff

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
post #11 of 16 (permalink) Old 06-04-2015, 09:05 PM
Member
Points: 870, Level: 15 Points: 870, Level: 15 Points: 870, Level: 15
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
airjordanGTI's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by AG Jeff View Post
Any links that I can share with the team?

Jeff
Hmm weird it is back to normal...might have been issue on my end.
AG Jeff likes this.
airjordanGTI is offline  
post #12 of 16 (permalink) Old 06-05-2015, 08:41 AM Thread Starter
Community Manager/Admin
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
AG Jeff's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Chicago
Posts: 11
Garage
Quote:
Originally Posted by airjordanGTI View Post
Hmm weird it is back to normal...might have been issue on my end.
Ok ping me if anything looks weird again and I will re open the ticket.

Jeff

Jeff
Community Manager / Admin
AutoGuide.com

If you need Admin support please post here:
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
AG Jeff is offline  
post #13 of 16 (permalink) Old 06-12-2015, 07:31 AM
Knows nothing about VWs
Points: 37,185, Level: 100 Points: 37,185, Level: 100 Points: 37,185, Level: 100
Activity: 75% Activity: 75% Activity: 75%
 
Pssst...passed you's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois
Posts: 6,954
Garage
any news on Quick Reply functionality in IE11? Still not performing as intended.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Pssst...passed you is offline  
post #14 of 16 (permalink) Old 06-12-2015, 12:38 PM
Member
Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 1
testing
testVS is offline  
post #15 of 16 (permalink) Old 06-12-2015, 12:39 PM
Rusty MK2/MK3 Pimp
Points: 18,406, Level: 86 Points: 18,406, Level: 86 Points: 18,406, Level: 86
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Canada
Posts: 788
Garage
It seems to work on IE11 when it tested it. Can you try clearing your browser cache and cookies?

~Kay
Administrator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  VW Forum :: Volkswagen Forum > VW Forum News & VW News > Vwforum Help Desk

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the VW Forum :: Volkswagen Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updated Smartphone Feedback Thread Administrator Vwforum Help Desk 0 10-17-2014 12:57 PM
New here for feedback vwcrisis New Member Introductions 0 02-17-2013 02:45 PM
Possible Site Overhaul Poll and Suggestions Thread Administrator VWF Community 53 12-09-2011 06:35 PM
VWF Site Upgrade 4/11 db VWF Community 76 06-16-2008 09:30 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome