VW Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Discussion Starter #1
whatz up everyone this is adam
i am trying to find out why my girlfriends cabriolet wont run correct
it starts and then it will shut off
like 3 minutes after it runs
then sometime it just wont start period
my one friend said that it could be the fuel pump
does anyone no nething else it could be
please let me no or send a private message to mk1vwcabriolet or mk1cabriolet
thanks adam
(mk3vwjetta)
 

·
Registered
Joined
·
8,124 Posts
I don't think it would start if it was the fule pump. Does it run rough for those 3 min? When were the cap, plugs, and wires last changed?
 

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Discussion Starter #3
dakota
to tell you the truth i have no idea i am going to have to ask her
 

·
Registered
Joined
·
5,109 Posts
What year?
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
The fuel pump usually doesn't cause a problem like that. I've heard on occasion the in tank pump can go bad to where it will cause the car to stall at random. That's usually about as close as it gets, and that's only on 85+ models. It could be a problem with the fuel pump relay circuit if it's an 80. It's probably just a vacuum leak though.
 

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Discussion Starter #6
beckys cabriolet
is an 87 i think
1.8 liter
so thanks for the ideas if anyone else knows let me no ok
thnaks adam
 

·
Registered
Joined
·
526 Posts
ill look at it adam..mine did the same thing. its either a fuel problem or electrical problem. when my fuel pump went my car would just shut off sometimes for no reason so ill look at it..could be a clogged fuel filter too
 

·
Registered
Joined
·
5,109 Posts
solidinside said:
cabriolet dont have in tank pumps
Later compact spare cars did. I think the split year was actually '87.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top