Mój 3-miesięczny ID.7 nie chciał jechać w zeszłym tygodniu, ponieważ akumulator 12V rozładował się podczas normalnego parkowania.
Samochód trzeba było odholować i naładować akumulator 12V...
Z jakiegoś dziwnego powodu akumulator napędowy 400V nie miał transformatora do ładowania akumulatora 12V.
A akumulator 12V rozładowuje się w ciągu kilku tygodni bez jazdy, bez żadnego ostrzeżenia ani wskaźnika poziomu na wyświetlaczu.
Oznacza to, że jeśli nie używasz samochodu co tydzień, za każdym razem, gdy chcesz go użyć, może nie chcieć jechać.
Niezbyt przyjemna sytuacja dla tak drogiego i zupełnie nowego samochodu...
Chcę zasugerować producentom VW dodanie brakującego transformatora pomiędzy akumulatorem napędowym a akumulatorem 12V, aby ładował się w sposób ciągły.
I dodać wskaźnik poziomu na wyświetlaczu w zakładce Stan samochodu.
Samochód trzeba było odholować i naładować akumulator 12V...
Z jakiegoś dziwnego powodu akumulator napędowy 400V nie miał transformatora do ładowania akumulatora 12V.
A akumulator 12V rozładowuje się w ciągu kilku tygodni bez jazdy, bez żadnego ostrzeżenia ani wskaźnika poziomu na wyświetlaczu.
Oznacza to, że jeśli nie używasz samochodu co tydzień, za każdym razem, gdy chcesz go użyć, może nie chcieć jechać.
Niezbyt przyjemna sytuacja dla tak drogiego i zupełnie nowego samochodu...
Chcę zasugerować producentom VW dodanie brakującego transformatora pomiędzy akumulatorem napędowym a akumulatorem 12V, aby ładował się w sposób ciągły.
I dodać wskaźnik poziomu na wyświetlaczu w zakładce Stan samochodu.